Analyse
Mandag 11. jun 2012

Drop det ekstra SU-år og brug pengene mere målrettet på at bryde den negative sociale arv

Den generøse danske uddannelsesstøtte bliver ofte begrundet med, at den er med til at nedbryde den negative sociale arv. Med udgifter til SU på ca. 15 mia. kr. om året, må det dog være rimeligt at spørge, om pengene bruges på den smarteste måde. I en ny Kraka-analyse har vi vist, at SU ikke ikke er særligt målrettet mod de grupper, som står over for de største barrierer for at komme i gang med og afslutte en uddannelse.

 

I dette indlæg argumenteres derfor for at droppe det SU-år, der ligger ud over normeret studietid på de videregående uddannelser og som først og fremmest kommer velstillede unge til gode, og i stedet bruge pengene mere målrettet på initiativer, der sigter mod at bryde den negative sociale arv i uddannelsessystemet. Indlægget er bragt i Altinget.dk den 12. juni 2012.

Vil du til Kraka eller Kraka Advisory?

Tænketanken Kraka består af to enheder:

  • Kraka leverer analyser ind mod Christiansborg, typisk efter den politiske dagsorden. Det er overvejende Krakas medarbejdere, som udvælger analyseforslag. I Kraka ligger også et tæt samarbejde med Deloitte om projektet Small Great Nation.
  • Kraka Advisory er en selvstændig resultatenhed med ét formål: at levere indtjening til at opretholde aktiviteterne i Fonden Kraka. Virksomheden er finansieret af private midler, og opgaver udføres på konsulentvilkår.

I begge enheder leveres faglige analyser af betydelige samfundsspørgsmål. Internt skelnes ikke mellem relevansen af arbejdet i de to enheder, og det faglige niveau er ikke til diskussion nogen steder.

Vis ikke denne besked igen